Sylvi ja Kaarina – aktiiviset aikanaisystävykset

Kun Kaarina jäi leskeksi 2010 ja oli muuttamassa pienempään asuntoon, tuli seuraava asukas mittailemaan ja suunnittelemaan huonekalujen paikkoja Kaarinan vielä pakkaillessa omaisuuttaan muuttolaatikoihin. Tämä uusi asukas oli Sylvi ja ystävyyden siemen alkoi itää jo ensi tapaamisesta.

Kaarina ei hermostunut yhtään, vaikka kävin useasti mittailemassa nurkkia – ajattelin, että siinäpä on hyvähermoinen ja mukava ihminen. Siitä se tutustuminen alkoi
– Sylvi

Ystävyys on johtanut Sylvin ja Kaarinan myös musiikkiliikuntaryhmä Violiinojen toimintaan ja lisäksi puuhapari on ottanut vastuulleen Viola-kodin arpajaisten pyörittämisen. Tuettu asuminen Viola-kodissa sopii mainiosti leskirouvien elämäntyyliin ja he vierailevat toistensa luona ahkerasti korttipeli-iltojen ja muun tekemisen merkeissä. Korttirinkiin ja tarinatupaporukkaan kuuluu useampikin henkilö ja kesäisin tavataan usein ulkona huvimajassa. Kortinpeluun ja turinoinnin ohessa syntyy myös käsitöitä, viimeisimpänä villityksenä keskosvauvojen turvalonkero-haliolentoja, joita lahjoitetaan pienille potilaille.

Meillä on niin samantapaisia ajatuksia, että tietää jo etukäteen, mitä toinen on sanomassa!
– Kaarina

Viola-koti on paikka, jossa saa olla halutessaan yksin, mutta seuraa kaipaaville sitä järjestyy varmasti. Lisäksi Kaarina ja Sylvi kertovat pitävänsä toisiaan silmällä, jolloin ystävän henkinen ja fyysinen kunto on koko ajan tiedossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top