Violan ravintoloissa vietettiin joulukuun puolivälissä teemaviikkoa ”Joulumakuja meiltä ja muualta”. Joka arkipäivä lounaalla oli tarjolla erilaisia makuelämyksiä maailmalta. Alkuviikolla asiakkaat pääsivät nauttimaan slaavilaisen keittiön ja Latinalaisen Amerikan ruokien mausta ja loppuviikolla tarjolla oli makuja ympäri Euroopan. Torstaina tarjoiltiin perinteinen suomalainen joululounas, joka houkutteli runsaasti väkeä molempiin ravintoloihin. Koko viikon kruunasi marokkolainen joulupöytä Lähi-idän jälkiruokien kera.
Haastattelimme muutamia Viola-kodin asukkaita. Anja Relander, Greta Topinoja ja Mirja Lumia odottivat innoissaan teemaviikkoa. ’’Ihanaa, kun tällaisia teemaviikkoja järjestetään. Tämä tuo mukavaa vaihtelua ja tällaisia viikkoja saisi olla useamminkin’’, kolmikko kertoi yhdestä suusta. ’’Mielenkiinnolla odotan, mitä herkkuja kokit meille taikovat!’’ Anja lisäsi. ’’Ja on mukavaa päästä maistelemaan uusia makuja’’, Greta jatkoi.
Kolmikon suosikeiksi nousivat jouluviikolta erityisesti slaavilaisen keittiön puolelta kardemummalla maustettu lanttukeitto, italialainen kasviskeitto eli ribollita ja Lähi-idästä kotoisin oleva makea jälkiruoka baklava. ’’Lanttukeittoa voisi olla vaikka joka päivä, se oli aivan taivaallisen hyvää!’’ Relander nauraa. ’’Samaten baklavaa, se oli niin makeaa mutta minä tykkään kaikesta makeasta. Toivon, että baklavaa olisi useamminkin jälkiruokana’’, Relander jatkoi hymyssä suin. Kaikki kolme rouvaa ovat keittojen ystäviä ja he toivovatkin keittoja olevan useammin ruokalistalla. ’’Italialainen kasviskeitto oli hieman tulista mutta maukasta. Oli mukavaa maistaa erilaisia ruokia eri kulttuureista ja tutustua uusiin makuelämyksiin, joihin en aikaisemmin ole törmännyt. Tällaisia teemaviikkoja haluamme ehdottomasti lisää’’, Topinoja kertoo ja Mirja Lumia nyökkää hyväksyvästi vieressä.
Mukavaa, kun tällainen teemaviikko järjestettiin ja toivottavasti näitä on useamminkin. -Greta Topinoja
Jouluruokaviikosta saatiin paljon palautetta muiltakin lounasasiakkailta. Erityisesti viikon keitoista pidettiin. Maanantain hapankaalilisäke sekä meksikolainen joulupata (joka oli maustettu tummalla suklaalla!) ja saksalaistyyppinen savuoluessa haudutettu possu olivat suosittuja. Kerro keittiölle suosikkisi, niin laitamme sen listalle toistekin. Otamme mielellämme vastaan muitakin toiveita.