Oma polku – Johanna Häyhtiö

Minun polkuni

Työskentelen Viola-kotiyhdistys Ry:n kotihoidossa kotiin tuotettavien palvelujen parissa. Kotihoito tarjoaa palveluita kotiin tukemaan kotona selviytymistä ja vastaa asiakkaan palveluntarpeeseen asiakkaan ehdoilla.

Oma polkuni Violalaisena alkoi kun opiskelin Kotityöpalveluiden ammattitutkintoa ja toiselle harjoittelujaksolle piti etsiä kotityöpalveluja tuottava yritys. Opettajani oli sitä mieltä, että Viola saattaisi olla sopiva paikka minulle ja antoi puhelinnumeron Violaan Seija Suhoselle, sainkin ilokseni harjoittelupaikan Violasta. Ensimmäinen päivä harjoittelua Violassa 3.2.2016 on vieläkin hyvin muistissa, kuinka jännitti ja kuinka iloisesti kuitenkin kotihoidon tiimi otti uuden harjoittelijan vastaan. Harjoittelun aikana minulle tarjottiin työtä Violasta ja sovimme palkallisen työharjoittelun alkamisesta 1.6.2016  ja 3.2.2020 tuli neljä vuotta ensimmäisestä päivästä Violaa nyt vakituiselle kotihoidon työntekijälle.

Olen aiemmin työskennellyt sosiaali- ja terveyspuolella Tampereen kaupungin palveluksessa eri työtehtävissä yli kymmenen vuoden ajan asiakkaiden vastaanottopalveluissa, arkistossa, toimistotyössä ja saneluiden purussa sekä avustanut hoitohuoneella tarvittaessa. Olen toiminut myös eri työtehtävissä laitos- ja pitkäaikaishoidossa sekä tehostetun asumisen palveluyksiköissä, viimeisimmäksi ennen Violaa ja ammattitutkinnon opiskelua Pispan palvelukeskuksen yhteyteen avatuissa tehostetun asumisen yksiköissä toimien ryhmäkodin keittiöllä. Ammattitutkinnon lisäopinnoiksi opiskelin TAMK:ssa ravitsemuksen ja terveysliikunnan opintojaksot sekä gerontologisen hoitotyön opintojakson syventääkseni osaamistani ja saadakseni ymmärrystä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen ihmisen ikääntyessä.

Nyt uutena haasteena on ollut työnantajan tarjoama mahdollisuus opiskella lähihoitajaksi oppisopimuksella työn ohella, valmistun lähihoitajaksi tämän kevään aikana. Uusi haaste, jonka otin ilolla vastaan koska se tarjoaa laajempaa osaamista kotihoidon asiakkaiden arjen tukemiseen.

Olen aina pitänyt asiakaspalvelutyöstä ja varsinkin ikäihmisten parissa työskentelystä. Onneksi minä ja Viola löysimme toisemme, koska nykyinen työni kotihoidossa on yhdistelmä juuri näitä. Mielenkiintoinen kokonaisuus, joka jokainen päivä antaa uutta voimaa seuraavaan päivään. Olen myös Martta, ja Marttojen slogani ”Hyvä arki kuuluu kaikille” sopii myös tavoitteekseni jolla työskentelen kotihoidossa joka päivä. Tavoiteenani tuottaa mahdollisimman toimivia palveluita, kaikille kotihoidon asiakkaille tukemaan yksilöllisesti asiakkaan oman näköistä arkea.

Käy Viola-kodin blogissa lukemassa muita oma polku kirjoituksia.

Scroll to Top