Oma polku – Minna Heikkilä

Minun polkuni.

Olen Viola-kodin palvelutalon hoitaja. Tulin Viola-kotiin vuonna 2011 lokakuussa Oulusta. Peruskoulun jälkeen valmistuin merkonomiksi v. -89, mutta totesin ettei ala ole minun.

Jo edesmennyt Yrjö pappani oli nähnyt paikallisessa lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin ylimääräisellä haulla opiskelijoita psykiatrinen sairaanhoitaja. Harjavallan sosiaali- ja terveysalanoppilaitokseen. Hain koulutukseen ja pääsin. Valmistuin vähän myöhässä v. -94, koska olin äitiyslomalla välissä. Muutimme Ouluun v. -95 kun valmistuin (mieheni hieman ennen).

Olin ensin kotona kolmen lapsemme kanssa -92, -95, -98. Samaan aikaan olin n. 10 vuotta yksityisenä perhepäivähoitajana. Sen jälkeen halusin pois kotoa ja olin n. ½ vuotta töissä kunnallisessa päiväkodissa sekä Steiner päiväkodissa vuoden. Kaikki nämä vuodet ovat kasvattaneet ja opettaneet sekä ymmärtämään kuka minä olen.

Näiden ihanien vuosien jälkeen halusin kokeilla jotain uutta ja vanhaa eli sitä mihin olin kouluttautunut. Olin noin vuoden Oulussa pitkäaikaissairaiden vanhusten hoivakodissa ja kun vuonna 2011 muutimme Tampereelle, oli vanhustyö itsestäänselvyys.

Viola-koti tarjosi minulle unelmien työpaikan. Työskentelin aluksi juuri avatussa Pellavakodin ryhmäkodissa, jossa on upeat kodinomaiset puitteet ja arvot sekä asenteet. Henkilökunta kohtasi minun ajatusmaailmani kanssa.

10.09-02.12.19 tapahtui työnkierto, johon en olisi halunnut. Olin hämilläni ja todella epävarma jopa tätä vastaankin. Mutta sitten tapahtui jotain…mieleni muuttui…tämä on juuri se työ mitä minä haluan tehdä. Saan toteuttaa itseäni ja olla juuri sellainen kuin olen. Sain mahdollisuuden jäädä töihin palvelutaloon, josta olen ikionnellinen.

Nalle Puh ystävyys:

En tarvitse mitään niin paljon kuin hunajaa… (sanoi Puh katsoessaan Nasua ja Ristoa) …paitsi ystäviä Nalle Puh sanoi. ”Ystävyys on sitä, että kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystävää, niin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti ja kaikki rypyt siliävät”. Tällaisia ovat niin asukkaat kuin henkilökuntakin…YSTÄVIÄ!

 

-Minna Heikkilä, Viola-kodin hoitaja.

Käy lukemassa muita oma polku kirjoituksia Viola-kodin blogissa. 

Scroll to Top