Vapaaehtoisen polku – Markku Koivisto

Minun polkuni Viola-kodissa.

Olen 70-vuotias eläkeläinen. Suurimman osan työelämästäni tein töitä vakuutusyhtiössä myyntipäällikkönä markkinointitehtävissä. Jäin töistä eläkkeelle vuonna 2010. Jäätyäni pois työelämästä, minua pyydettiin ulkoiluttajaksi erääseen palvelukeskukseen. Koska palvelukeskuksen asukkaat olivat pääsääntöisesti huonokuntoisia, olivat ulkoilu tehtävätkin vähäisiä. Niinpä hyvinkin pian minut pistettiin viemään asukkaita verikokeisiin ja lääkäreihin. Koska katsoin, ettei minun kokemukseni riittänyt kyseisiin tehtäviin, niin lopetin siellä olemisen.

Vaimoni huomasi minulla olevan ylimääräistä aikaa, joten hän otti yhteyttä Viola-kotiin tarjoten palveluksiani heille. Siellä sainkin hyvän vastaanoton ja aloitin vetämään miesten keskustelukerhoa Lassen kanssa. Lassesta sainkin loistavan työparin, ja meillä meni yhdessä tosi hienosti. Nautimme molemmat erittäin paljon kerhosta. Siellä on ollut hyvinkin mielenkiitoisia juttutuokioita sekä osallistujat ovat olleet aktiivisesti mukana. Minusta ja Lassesta on molemmista tuntunut, että teemme todella arvokasta työtä. Olen mukana myös Aamukorva-toiminnassa puhelinpäivystäjänä, eli päivystän noin kerran kuussa aamuisin klo 5–9 puhelimessa keskustelemassa yksinäisten kanssa.

Vapaa-aikanani käyn säännöllisesti muutaman kerran viikossa avantouimassa ja vesijumpassa, sekä pari kertaa viikossa kuntosalilla. Kesäisin olen kolmisen kuukautta mökilläni ja nautin siellä savusaunan löylyistä ja lintujen laulusta. Osallistuin kansainväliseen savusaunakilpailuun ja voitin vuonna 2011 Suomen parhaan savusaunan tittelin.

 

Markku Koivisto, Viola-kodin vapaaehtoinen.

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä? Tutustu toimintaamme ja arvoihimme täällä. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täyttämällä lomake, olemme Viola-kodista sinuun yhteydessä.

Scroll to Top