Oma polku – Hilkka Kurikka

Minun polkuni.

Olen yksi Viola-kodin monista naisleskistä ja ollut täällä viitisen vuotta. Hakeuduin juuri tähän hoivakotiin, koska useat tuntemani henkilöt olivat kokeneet paikan positiivisena. Täällä oli myös vanha työkaverini, jonka kanssa olin palvellut kotikaupunkini Tampereen koululaitosta samassa työpaikassa tamperelaisia lapsia opettaen n. 20v.

Valintaani asua Viola-kodissa olen ollut hyvin tyytyväinen. Koen viettäväni täällä, nyt 90 vuotiaana elämäni rauhallisinta ja tasapainoisinta arkea. Huolenpitoni kohdistuu nyt melkein vain itseeni. Jälkikasvu auttaa nyt vuorostaan minua veteraanimarssin sanoin ”meidän vuoro nyt on”.

”Männikkömetsät ja rantojen raidat, laaksojen liepeillä koivikkohaat” alkaa Keski-Suomen kotiseutumarssi ja se aina sykähdyttää minua, koska olen syntynyt juuri siellä, Päijänteen rantamissa Kuhmoisten.

Kai jotenkin pilasin äitini juhannuksen, kun tulin maailmaan ennen aikojani juhannusyönä isäni ollessa matkoilla. Silloin kotona äitini kanssa oli vain kolme alle 6-vuotiasta lasta, eikä puhelinta silloin talossa ollut. Terve tyttö minusta kuitenkin tuli.

Komea sisarussarja meistä aikaa myöten muodostui: seitsemän tyttöä ja kaksi poikaa. Meistä kolme valitsi urakseen suvun perinteitä noudattaen kasvatustieteen, itse valmistuin Jyväskylän Yliopistosta peruskoulun opettajaksi. Aiotut jatko-opinnot keskeytyivät, syyksi voisin laittaa polkupyöräni tyhjentyneen kumin. Silloin paikalle ilmestyi auttamaan nuori mies (juuri koulutettu Kauhavalla armeijaan hävittäjälentäjäksi ja ope myös). Kohtaaminen johti 6ov kestäneeseen avioliittoon ja viiteen lapseen: kolme poikaa ja kaksi tyttöä!

Viihdyn täällä Violassa ja olen tullut jäädäkseni! Pidän Violan positiivisestä ilmapiiristä. Luulen, että henkilökuntaa rekrytoidessa kiinnitetään huomiota paitsi hyvään ammattitaitoon myös siihen, onko hymy herkässä ja onko jalat nopeat juoksemaan portaita ylös ja alas!

 

-Hilkka Kurikka / Viola-kodin asukas

Käykää lukemassa Viola-kodin muita blogikirjoituksia täältä. 

Scroll to Top