Hyvä Viola-kotien asukkaan läheinen

Koronavirustartuntoja on todettu suomalaisissa hoivakodeissa.  Ymmärrettävästi tämä huolestuttaa hoitokodeissa asuvien läheisiä.

Jos asukkaallamme epäillään koronavirustartuntaa, tiedotamme heti teitä läheisenne voinnista ja lääkärin määräämän testin tuloksesta, osoittautuu se sitten negatiiviseksi tai positiiviseksi. Muistutamme myös, että luonnollisesti emme jaa yksittäisen asukkaan terveystietoja kenenkään muun tietoon kuin hänen läheistensä kanssa.

Työhömme kuuluu tiivis yhteistyö kunnan ja Taysin infektioyksikön sekä hygieniahoitajien kanssa. Kaikissa sairastumistilanteissa hoitopäätöksenteko kuuluu lääkärille ja henkilökunta noudattaa näitä päätöksiä.

Terveiden ja oireettomien asukkaiden kanssa käytämme lähikontaktissa työskenneltäessä suunenäsuojainta suojellaksemme läheistänne. Lähikontaktilla tarkoitamme mm. wc:ssä avustamista, intiimihygieniaa, ruokailutilanteita ja välittömässä läheisyydessä tapahtuvaa hoitotoimenpidettä.

Teidän läheisten tuki hoitohenkilökunnallemme merkitsee juuri nyt enemmän kuin koskaan aiemmin, sillä olemme kaikki samalla puolella. Meillä kaikilla on yhteinen tavoite: haluamme pitää kaikki riskiryhmään kuuluvat ihmiset kunnossa. Kiitämme lämpimästi jokaisesta kannustuksesta ja kiitoksesta, joita työntekijät ovat teiltä saaneet. Teemme parhaamme asukkaita ja henkilökuntaa suojataksemme.

 

Toivotaan terveyttä kaikille.

Yhteistyöterveisin Niina Lahti

Scroll to Top