Oma polku – Sanna Niemenmaa

Heippa, mä olen Sanna

Peruskoulun jälkeen kouluttauduin ravintola-alalle ja teinkin useamman vuoden töitä kovinkin erilaisissa ravintola-alan työpaikoissa. Olen työskennellyt baarissa, pitopalvelussa, huoltoasemalla, opiskelija- ja henkilöstöravintoloissa sekä monessa muussa alaan liittyvässä ja liittymättömässä työtehtävässä. Ensimmäisen kesätyöpaikkani sain jo 14-vuotiaana ravitallilta, joten työuraani onkin siis takana jo 25 vuotta. Utelias luonteeni ajoi minut ravintolatyöhön ohessa kouluttautumaan toiseenkin ammattiin, urheiluhierojaksi. Perustin yrityksen ja elätin itseni seitsemän vuotta laillistettua urheiluhierojana. Esikoiseni synnyttyä tajusin kuitenkin yrittäjyyden ja perhe-elämän yhdistämisen mahdottomuuden, myin yritykseni ja palasin ravintolatyöhön.

Vuonna 2015, löysin itseni Viola-kodilta työhaastattelusta. Viola oli minulle ennestään tuttu paikka, sillä oma mummuni asui palvelutalossa tuolloin, ja työpaikka Violassa tuntui jotenkin merkitykselliseltä.

Aloitin Viola-kodilla ravintolatyöntekijänä ja kokkina, tehden työtä välillä ryhmäkotien keittiöillä, välillä Ravintola Willa Violassa, välillä Ravintola Violassa.

Vuonna 2018 Violan johtoryhmä tarjosi minulle uudenlaista haastetta, ja lähdinkin opiskelemaan oppisopimuksella ravitsemus- ja majoitusalan esimiehen erikoisammattitutkintoa. Violassa vastuuni kasvoi ja nimike vaihtui keittiömestariksi. Kesken oppisopimuskoulutukseni kuopukseni ilmoitti saapumisestaan ja jäin hetkeksi kotiin hoitamaan elämäni tärkeintä tehtävää, jäin äitiyslomalle.

Töihin palatessani, minua odottivat jälleen uudet haasteet, ja minulle tarjottiin esimiesroolia ravintola- ja palvelukeskustiimistä. Suuret saappaat jännittivät, vaikka olihan iso osa työtehtävistä todellisuudessa minulle jo ennestään tuttuja.

Kohta on takanani ensimmäinen vuosi ravintolan johtotehtävissä ja vuosi on ollut poikkeuksellinen meille kaikille. Olen oppinut paljon työstäni, mutta ennen kaikkea olen oppinut olemaan kiitollinen työyhteisöstämme Violassa. Eritoten olen kiitollinen siitä, miten huippujen ihmisten keskellä saan viettää päiväni.

Sanna Niemenmaa -Ravintola Violan keittiömestari sekä ravintola- ja palvelukeskustiimin esimies.

Tutustu muihin Viola-kotien työntekijöihin täällä. 

 

Scroll to Top