Oma polku – Joonas Lehtomäki

Minun polkuni

 

Moron moro!

Olen fysioterapeutti Joonas. Minulla on yksi pieni lapsi ja vaimo. Vartuin rintamamiestalossa metsän laidalla. Metsässä ja siellä virtaavalla purolla tuli leikittyä ja vietettyä paljon aikaa lapsena ja hieman vanhempani siellä tuli käytyä koiran kanssa hyvin usein lenkillä. Nykyään kesät tulee vietettyä suurilta osin Nekalassa siirtolapuutarhamökillä, eli ulkona ja luonnossa oleminen on vielä tärkeä osa elämää.

Olen tykännyt aina liikkua aktiivisesti, oli liikkuminen sitten pyöräilyä, kamppailulajeja, salilla käymistä, lenkkeilyä, veneilyä, skeittaamista tai muuta, joka sillä hetkellä sattuu mielekkäältä tuntumaan. Jos töiden lapsiarjen, puutarhatöiden, ulkoilun ja liikkumisen ohella sattuu aikaa löytymään, niin saatan kaivaa jonkin pelikonsolin kaapista esiin, näitä konsoleita minulle onkin kertynyt noin 15 kpl, 1977-vuoden Pong-konsolista moderneihin konsoleihin asti.

Työni terveydenhuoltoalalla alkoi hoitoapulaisena Ylisen kuntoutuslaitoksessa kehitysvammaisten parissa. Silloin minulla ei ollut alaan liittyvää koulutusta. Kun olin ollut Ylisillä töissä vajaan vuoden, aloitin lähihoitajaksi kouluttautumisen, osaamisalakseni valitsin kuntoutuksen. Lähihoitajana olen työskennellyt monissa paikoissa laboratoriossa, mielenterveyspuolella, terveyskeskuksen vuodeosastolla, ikääntyneiden kanssa jne.

Fyysisen toimintakyvyn tukeminen on ollut pitkään sydäntäni lähellä, jonka vuoksi hakeuduinkin opiskelemaan fysioterapiaa. Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2020 Tampereen ammattikorkeakoulusta. Lukion jälkeen hankin itselleni myös hierojan ammattitutkinnon. Eli minulla on kolme terveydenhuollon tutkintoa kokonaisuudessaan.

Olen päivä päivältä kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, kuinka tärkeää on fyysisen toimintakyvyn lisäksi myös muut toimintakyvyn osa-alueet. Esimerkiksi sosiaalisen ja psyykkisin toimintakyvyn merkitystä ei voi painottaa tarpeeksi. Onnistuneen fysioterapia kerran merkittävin tekijä saattaakin olla iloinen tervehdys ja läsnäolo.

 

Joonas Lehtomäki / Viola-kotien fysioterapeutti 

Tutustu Viola-kotien muihin osaajaan blogissamme. 

Scroll to Top