Palveluasumista ikäihmisille - Asuminen Viola-kotiyhdistyksessä

Palvelukorttelimme mukana arjessa ja juhlassa

Viola-kotiyhdistys ry on perustettu vuonna 1994. Yhdistyksen tarkoitus on vanhusten ja vammaisten sosiaalisen aseman ja asunto- olojen parantaminen sekä heidän henkisen ja fyysisen kuntonsa ylläpitäminen.

Viola-kotiyhdistys toimii kolmessa kiinteistössä: KOY Tampereen Violassa, KOY Willa Violassa sekä As Oy Pellavantorissa, jotka sijaitsevat aivan Tampereen keskustassa Tampellan alueella. Kaikki kiinteistöt ovat liikuntaesteettömiä.

”Täysi kymppi Viola-kodille, oli äidillä tapana sanoa, ja me omaiset olemme täysin samaa mieltä. Kiitos”.

Asiakkaan kommentti

Palvelukorttelimme keskellä elämää

Pellavantori

Pellavantori 2, valmistui v. 2011. Katutasossa on Juicen kirjasto. 2. kerroksessa on ryhmäkoti, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville vanhuksille. Talon ylempien kerrosten asunnot ovat yksityisten omistuksessa, joihin tarvittava kotihoitopalvelu järjestyy samasta talosta Viola-kotiyhdistyksen toimesta.

Viola-koti

Juhlatalonkatu 4, valmistui v. 1998. Talon suunnittelun lähtökohtana oli luoda edellytykset yksilölliseen ja omatoimiseen asumiseen. Kiinteistössä on 48 vuokra- asuntoperiaatteella toimivaa palveluasuntoa sekä ryhmäkoti. Palveluasunnot ovat yksiöitä 40- ja 43,5 m2 ja kaksioita 48 ja 55 m2. Asukkaiden käytössä on viihtyisä ja piha-alue. Kaikki palvelut löytyvät saman katon alta.

Willa Viola

Juhlatalonkatu 7, valmistui v. 2007. Katutasossa on Violan päiväkeskus oleskelu- ja saunatiloineen ja pohjakerroksessa Kunto Galleria. 2. kerroksessa on ryhmäkoti ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville vanhuksille. Kerroksissa 3-6 on yksityisten omistamia senioriasuntoja, joihin tarvittava kotihoitopalvelu järjestyy samasta talosta Viola-kotiyhdistyksen toimesta.

Asumispalvelumme eritasoisesti

Viola-kodin asukkaista valtaosan valitsee Tampereen kaupunki. Hakeutumisesta palvelutaloon keskustellaan oman asuinalueen asiakasohjaajan kanssa. Muutamia palveluasuntoja on yksityiskäyttöön. Yksityinen tehostettu ryhmäkotiasuminen on keskitetty Pellavakotiin, johon on mahdollisuus tulla myös kaupungin osoittaman tai palvelusetelin turvin.

Asumispalvelut Viola-kodissa on jaoteltu kahteen eri tasoon. Tehostettu palveluasuminen ympärivuorokautiseen hoivaan ja hoitoon, palveluasuminen päivittäiseen avuntarpeeseen

Palveluasuminen

Palveluasumiseen kuuluu jo enemmän säännöllistä palvelua. Edellisten lisäksi mm. kotisiivous kerran kuussa ja henkilökunnan antama apu klo 7-22.

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettuun palveluasumiseen kuuluu ympärivuorokautinen hoiva ja kaikki päivän ateriat.

Kaikissa vaihtoehdoissa maksetaan lisäksi asumisen kulut, lääkitys, hygienia- ja hoitotarvikkeet, pyykkihuolto ja saunojen käyttö.

Palvelumme hyvinvoinnin tueksi

Päiväkeskustoiminta

Viola-kodin päiväkeskuksen palvelut on tarkoitettu tamperelaiselle omassa kodissaan asuvalle ikäväestölle.

Päiväkeskus on 15-paikkainen ja toimii asianmukaisissa, viihtyisissä sekä liikuntaesteettömissä tiloissa Willa Violassa. Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisten elämään kotona asumista helpottavia palveluja, huolenpitoa sekä neuvontaa, lievittää yksin asuvan iäkkään henkilön yksinäisyyttä ja turvattomuutta, tarjota virkistystä ja uusia ihmissuhteita sekä tukea omaishoitoa ja omaishoitajien jaksamista tarjoamalla hoivaa hoidettavalle.

Palveluun hakeudutaan oman alueen asiakasohjaajan kautta tai suoraan yksityisesti.

Violan Lähitori

Violan Lähitori toimii kohtaamispaikkana kaikenikäisille Tampereen Tampellassa.

Tarjoamme elämänlaatua parantavia ja hymyä ylläpitäviä palveluita aina asumispalveluista kuntoutus- ja päiväkeskustoimintaan sekä kaikille avoimiin korttelijuhliin ja kursseihin.

Meiltä lähitorina saat maksutonta ohjausta palveluohjaajalta, fysioterapeutilta ja sairaanhoitajalta.

Tarjoamme puitteet vapaaehtoistoiminnalle sekä vuokraamme tiloja erilaisille tilaisuuksille ja kokouksille.

Kuntoutus- ja virkistyspalvelut

Viola-kodin kuntoutus- ja virkistyspalvelut on suunnattu tamperelaiselle ikäväestölle. Kuntoutus- ja virkistystoiminta tapahtuu liikuntaesteettömissä tiloissa Viola- kodissa ja Willa Violassa. Palveluja ovat mm. voima- ja tasapainoharjoittelu, tuolivoimistelu, kuntosalin käyttö sekä muistin harjoittaminen eri keinoin.

Ravintola Viola - Enemmän kuin lounasravintola

Ravintola Violassa aamiainen, lounas, päiväkahvi, iltapala sekä kahviopalvelut ovat tarjolla asukkaille päivittäin.

Lisäksi Ravintola Viola palvelee myös ulkopuolisia kahvila- ja lounasasiakkaitaTilamme ovat myös käytettävissä yksityistilaisuuksiin: syntymäpäiväjuhliin, muistotilaisuuksiin, ristiäisiin tmv. Kokouspaikkana ravintola on suosittu.

Tiloistamme löytyy moderni kokousvälineistö. Ravintola Violasta sekä Juicen kirjastosta löytyy korkeatasoiset äänentoistovälineet.

Violan-juhlat--750x500

”Ravintola Violan ruoka on huippulaatuista ja monipuolista. Henkilökunnan jatkuva koulutus tuo hyvinvointia kaikille Violassa oleville”.

Asiakkaan kommentti

Scroll to Top