Omaishoito - Tuemme jaksamistasi

Tuemme omaishoitajan jaksamista –

Olet meille tärkeä

Mielestämme omaishoitajien on tärkeää huolehtia myös itsestään.

Viola-kotiyhdistys tarjoaa yksilöllisiä, arjessa selviytymistä tukevia voimavaroja, jotka vahvistavat, tukevat ja auttavat omaishoitajaa sekä heidän perheitään. Olemme apuna löytämässä arkeen pieniä ilahduttavia asioita. Toimimme perheen ehdoilla ja kunnioitamme heidän toiveitaan ja elämäntapaansa; rinnalla kulkien – vierellä tukien.

Kuka on omaishoitaja?

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta läheisestään, joka hoivan tarpeestaan johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti. ”Omaishoidon tärkein motiivi on suhde, joka ei ole syntynyt hoidon tarpeen perusteella, vaan on olemassa siitä riippumatta.” -Tuula Mikkola, VTT.

Tuemme omaishoitajia - Joustava & korkealuokkainen tuki avuksesi

 Tukea & apua omaishoitoon

Moni omaistaan hoitava kokee, ettei omaishoidolle ole vaihtoehtoja. Tunnesuhde luo vapaaehtoisen pakon ja velvollisuuden. Omaishoitaja tekee arvokasta työtä mahdollistaen hoidettavan laadukkaan elämän kotona. On tärkeää, että omaishoitaja saa tukea jaksamiseensa. Tuemme omaishoitajia ja heidän perheitään tarjoamalla korkealuokkaista ja joustavaa tukea, esimerkiksi palvelusetelituottajana. Omaishoitajien psyykkistä ja fyysistä jaksamista ja hyvinvointia tuetaan myöskin monipuolisilla työhyvinvointikursseilla ja työnohjauksella.

Omaishoitajalla on oikeus kolmen vuorokauden vapaaseen kuukaudessa. Tällöin kunta järjestää hoidettavan hoivan esimerkiksi palvelutalossa. Kunta voi myöntää vaihtoehtoisesti myös palveluseteleitä, joita omaishoitaja voi käyttää Violan päiväkeskustoimintaan.

Violan kotihoito tarjoaa kotiin annettavaa apua, mikä mahdollistaa omaishoitajalle levähdystauon hoitotyöstä.

Mistä omaishoitaja saa tukea & apua?

Viola-Kotiyhdistys ry on Tampereen kaupungin palveluntuottajaluettelossa. Tuemme omaishoitajia ja heidän perheitään monin eri tavoin. Meiltä voi tilata apua hoidettavan hoitoon omassa kodissa tai hoidettavan voi tuoda Viola-kodin päiväkeskukseen hoitoon omaishoitajan virkistysvapaan tai terveydellisten asioiden hoitamisen ajaksi. Hoidettavan hoivamaksu tapahtuu tällöin palvelusetelillä, joita myöntää Tampereen kaupungin omaishoidontuen toimisto. Lisätietoja tästä linkistä!

Tapoja rentoutua on yhtä paljon kuin omaishoitajia. Siksi onkin tärkeää yksilöllisesti kuulla juuri tämän perheen tarpeita ja toiveita. Löydämme yhdessä ne palvelut, jotka parhaiten tätä perhettä tukevat.

Tilanteet muuttuvat perheissä nopeastikin, jolloin ketterästi mukaudumme uusiin suunnitelmiin ja haasteisiin. Toimimme perheen ehdoilla ja kunnioitamme heidän toiveitaan ja elämäntapaansa; rinnalla kulkien – vierellä tukien.

Mikä on päiväkeskus?

Viola-kodin päiväkeskuksen palvelut on tarkoitettu omassa kodissaan asuvalle ikäväestölle.

Päiväkeskus on 15-paikkainen ja toimii asianmukaisissa, viihtyisissä sekä liikuntaesteettömissä tiloissa osoitteessa Juhlatalonkatu 4. Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisten elämään kotona asumista helpottavia palveluja, huolenpitoa sekä neuvontaa, lievittää yksin asuvan iäkkään henkilön yksinäisyyttä ja turvattomuutta, tarjota virkistystä ja uusia ihmissuhteita sekä tukea omaishoitoa ja omaishoitajien jaksamista tarjoamalla hoivaa hoidettavalle.

Palveluun hakeudutaan oman alueen asiakasohjaajan kautta tai suoraan yksityisesti.

Tutustu Viola-kodin päiväkeskukseen täällä.

Pidä huolta itsestäsi – Palvelumme hyvinvointisi tueksi

Apua hyvinvoitisi tueksi – Kotihoitopalvelut

Kotihoidon palvelumme ovat arkea helpottamassa ja tukemassa kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään. Tarjoamme apua Tampereen keskustan alueella esim. siivouksessa, pesuissa ja Ravintola Violan ruuan kotiin toimituksessa.

Palveluista peritään tuntikorvaus Viola-kotiyhdistyksen voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Maksut oikeuttavat kotitalousvähennykseen verotuksessa. Pienin laskutusaika on 30 min.

Liike hyvinvointisi tueksi – Fysioterapeuttimme

Omaishoitajan on ensisijaisen tärkeää pitää huolta myös fyysisestä hyvinvoinnista. Tämä pitää yllä elinvoimaisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Oma fysioterapeuttimme toimii Tampereen keskustan alueella ja hän huolehtii toimintakyvystäsi parantaen arjessa suoriutumista sekä jaksamista. Yksilöllistä kuntoutusta voidaan toteuttaa toimintakykyä ylläpitävänä ja/tai parantavana harrastuksena tai toimintakyvyn äkillisesti heikentyessä esimerkiksi sairaalajakson jälkeen.

Ravinto hyvinvointisi tueksi – Ravintola Viola

Terveellinen ja ravitseva ruoka lisää merkittävästi hyvinvointia. Aina kaikkea ei tarvitse tehdä itse –Ravintola Viola toimii Tampereen Tampellassa valmistaen herkullista kotiruokalounasta perinteitä kunnioittaen.

Tuotteet valmistetaan paikan päällä itse alusta loppuun. Poikkeustilan aikana mahdollisuus tilata ruokaa ennakkoon ja noutaa kotona syötäväksi.

Palvelukeskuskortilla aterian voi ostaa Ikäihmisten palvelujen lautakunnan määrittämällä hinnalla.


Scroll to Top